Het Westen

CNC bewerkingscentrum: kenmerken en voordelen

Geplaatst op

Er zijn allerlei manieren om het productieproces in verschillende branches sneller, efficiënter en slimmer in te richten. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld het bewerken van uiteenlopende materialen, zoals aluminium, andere metaalsoorten en kunststof. In dat kader verdient het CNC bewerkingscentrum de aandacht, want deze machines met typerende kenmerken bieden allerlei voordelen. Maak hier kennis met de kenmerken van een CNC bewerkingscentrum en ontdek welke pluspunten het je oplevert.

 

Waar is een CNC bewerkingscentrum geschikt voor?

 

Een CNC bewerkingscentrum is een door software aangedreven machine die geschikt is voor een snelle en efficiënte bewerking van producten. Het betreft hier doorgaans producten met een middelgrote omvang, zoals onder meer aluminium profielen. De machine maakt het met de software mogelijk allerlei soorten bewerkingen uit te voeren. Het is bijvoorbeeld mogelijk met een CNC bewerkingscentrum te frezen, tappen en te boren. Dit gebeurt op een veel snellere manier dan wanneer het een handmatige bewerking betreft. Daarom is een CNC bewerkingsmachine onder meer bij uitstek geschikt voor productie op grote schaal.

 

Kenmerken CNC bewerkingscentrum

 

Een CNC bewerkingscentrum bestaat uit verschillende onderdelen, zoals uit een plat oppervlak om het te bewerken materiaal op te plaatsen. Het platte oppervlak is te zien als een werktafel die draaibaar is in uiteenlopende richtingen. Dit is handig, want hierdoor is het mogelijk om het materiaal in de optimale positie voor de spil te brengen. De spil is een roterend en bewegend onderdeel en voorziet in de mogelijkheid om de benodigde gereedschappen voor tappen, frezen en boren vast te klemmen. Het besturingssysteem is een van de andere kenmerken en zorgt voor de aansturing van de machine. Dit systeem krijgt van computersoftware de opdracht om een specifieke handeling te laten uitvoeren door het CNC bewerkingscentrum op basis van het ingevoerde ontwerp.

  • werkblad
  • spil 
  • klemmen
  • computerprogramma
  • besturingssysteem

 

Voordelen CNC bewerkingscentrum

 

Het gemak en efficiëntie van een CNC bewerkingscentrum is een van de vele voordelen in het productieproces. Het is een voordeel dat de machine in staat is allerlei verschillende bewerkingshandelingen uit te voeren. Daarnaast is er sprake van automatische aansturing, zodat de bewerking van materialen zeer nauwkeurig is uit te voeren. De snelheid zorgt voor extra veel productie in vergelijking tot handmatige bewerking. Bovendien heeft een CNC bewerkingscentrum een brede inzetbaarheid en is de machine geschikt voor allerlei vakgebieden. Bijvoorbeeld voor het bewerken van aluminium profielen, maar ook om meubelen mee te creëren. 

 

De bewerkingsmachine maakt het verder onder meer gemakkelijk om te frezen onder uiteenlopende hoeken. Daarnaast is een CNC bewerkingsmachine voorzien van profielklemmen, die op automatische wijze te positioneren zijn. Daarbij is het ideaal dat het mogelijk is om de gereedschappen automatisch te laten wisselen. Een ander voordeel is dat de machine in optimaal gebruiksgemak voorziet. Er is sprake van een gebruiksvriendelijke interface bij de computergestuurde bewerkingsmachines. Het invoeren van de betreffende informatie is wat dat betreft voldoende om het CNC bewerkingscentrum aan het werk te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden