Het Westen

De beste woontips voor jouw nieuwe woning

Nieuwe woning

Geplaatst op

Wanneer je net bent verhuisd is het altijd even wennen aan de nieuwe woning. Zo moet je vaak je inboedel herzien of zijn er nog allerlei klusopdrachten die uitgevoerd moeten worden. Dit kan uiteenlopen van grote tot randzaken. Hoe kom je hier doorheen? We hebben de beste woontips op een rij gezet. Zo ben je goed voorbereid waar je allemaal aan moet denken, zodra je de nieuwe woning gaat betrekken. 

Nutsvoorzieningen

Zorg dat je op tijd bent met het regelen van de nutsvoorzieningen. Het kan namelijk soms weken tot een maand duren voordat de contracten hiervoor geregeld zijn. Een internet en TV provider kan er ook even over doen voordat de aansluiting geregeld is. En het laatste wat je wilt is straks in een woning wonen zonder internet en TV. Door dit op tijd te regelen heb je straks vanaf de eerste dag de beschikking over alle benodigde nutsvoorzieningen.

Meubelen

Een verhuizing is een goed moment om je inboedel te herzien. Heb je meer meubels nodig of moet je juist van bepaalde meubels af? Geef al je meubels alvast een nieuwe bestemming in je nieuwe woning. Zo weet je al snel of je alles wilt meenemen en wat je er nog allemaal bij wilt kopen. Kijk ook naar de stijlen van je meubels en ontdek of je nieuwe interieur stijlen wilt gaan uitproberen voor in je nieuwe woning.

Een verhuizing is het perfecte moment om je meubels te laten reinigen. Als je ervoor kiest om dit te laten doen door een meubel schoonmaakbedrijf, dan zien je meubels er weer zo goed als nieuw uit. Dit is wel zo fijn als je net intrekt in je nieuwe woning. Je voelt je namelijk meteen thuis door je vertrouwde meubels mee te nemen. 

Waterkwaliteit bewaken

De watertoevoer is een belangrijk aspect van de woning. In dit geval gaat het om de kwaliteit van het water. De waterkwaliteit in Nederland is uitstekend. Echter, is er wel vaak sprake van hard water. Dit betekent dat er stoffen in het water zitten die uiteindelijk zorgen voor een groot hoeveelheid kalkaanslag. Dit is vaak terug te zien rond je kranen en een douchekop. Deze kalkaanslag is ook terug te vinden aan de binnenkant van je elektrische apparaten, zoals wasmachines en waterkokers. Kalkaanslag is onhygiënisch en daarnaast maakt het je elektrische apparaten sneller kapot. De oplossing is het installeren van een waterontharder. Deze zorgt via een magneet dat de stoffen die leiden tot kalkaanslag niet met elkaar kunnen verbinden. Een waterontharder bestel je gemakkelijk online. Sluit deze aan op de hoofdwateraansluiting. Verder heeft deze weinig tot geen onderhoud nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden