Het Westen

De verschillende vloeroplossingen in 2022

Geplaatst op

Om de zoveel tijd wil je graag een mooie vloer realiseren in je woning. Naar een aantal jaren is de vloer namelijk aan vervanging toe. Tegenwoordig zijn er hele leuke opties beschikbaar waar jij je voordeel mee kunt doen als het gaat over het herinrichten van je woning. De vloer is de basis van een interieur. Kijk met ons mee in deze blog naar de verschillende vloeroplossingen.

Laminaat

Door te kiezen voor laminaat heb je zowel een voordelige als duurzame vloeroplossing te pakken. Het is een vloer die heel gemakkelijk te leggen is. Soms moet je de planken op maat zagen. Zijn erg gemakkelijk in elkaar te klikken als een puzzel. Het is voordelig om te gaan voor een laminaatvloer omdat deze niet vastgelijmd hoeft te worden aan de ondervloer. De laminaatvloer gaat zeker 20 jaar mee. Dit type vloer is niet per se heel erg goed bestand tegen water.

Een gietvloer 

Een duurdere optie voor in je woning is een gietvloer. Deze vloer is gemaakt van kunststof en kan juist heel erg goed tegen water. Doordat de vloer van kunststof gemaakt is, zul je verschillende kleuren kunnen kiezen. Meestal kiezen mensen voor een witte of grijze gietvloer. Het is erg gemakkelijk om gietvloer netjes te houden omdat deze zo sterk is. Wanneer je kleine kinderen hebt, is het erg fijn om te weten dat de gietvloer gemakkelijk schoon te houden is met water en zeep. Zo kunnen de kinderen veilig spelen in een schone omgeving.

Houtvloer 

Een goed alternatief voor een laminaatvloer is de oude vertrouwde houtvloer. En als we naar de naam kijken, zien we direct dat er een groot verschil bestaat tussen de twee vloeren. De houtvloer is namelijk gemaakt van hout en niet van samengeperste houtsnippers zoals het geval is bij laminaat. Natuurlijk bestaat laminaat ook voor een groot deel uit kunststof. 

Een houten vloer is duurder dan laminaat, maar gaat over het algemeen ook langer mee en is wanneer het nodig is ook te renoveren.

 

Elke vloeroplossing heeft weer andere consequenties voor de rest van het design van je woning. Doorgaans beginnen mensen met het uitzoeken van een vloer om vervolgens de rest van het interieur erop aan te passen

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden