Het Westen

Even geen strand vandaag

Geplaatst op

Doorweekte handdoeken die overal liggen en moeten drogen en het zand waar je auto mee vol ligt, het kan soms zijn dat je even iets anders wilt. Daarom kun je je handdoeken meenemen naar het zwembad wanneer je op vakantie bent. En als je accommodatie deze niet heeft, kun je vaak ook ergens anders terecht voor een middag.

Vochtige badlakens uithangen

Wanneer je een dag aan het zwembad hebt gelegen en je handdoeken meerdere keren is nat geworden is het belangrijk om deze regelmatig te wassen om de groei van bacteriën tegen te gaan. Er blijven celresten van je lichaam in de vezels van het katoen hangen. Omdat handdoeken vochtig en warm worden maakt dit het de perfecte broedplaats voor bacteriën om te groeien. Je kunt ze dus een aantal keer gebruiken om jezelf mee af te drogen maar wees ook consequent met het wassen ervan. Wanneer je ze niet wast, hangt ze dan op in plaats van ze op een hoop op de grond te leggen. Zo kan de handdoek drogen en kun je ze een extra keer gebruiken. Dit geldt niet alleen voor je badlakens maar ook voor je beddengoed. Je beddengoed kun je ook af en toe uit hangen om ze helemaal te laten luchten tussen wasbeurten door.

Hoe verzorg je een handdoek?

Naast het regelmatig wassen en uithangen van je handdoeken kun je er ook aan denken om de deur van de badkamer even open te doen zodat er frisse lucht naar binnen kan komen. Een raam open doen kan ook als je die hebt, of de ventilatie aanzetten. Zo heb je minder kans dat er bacteriën gaan groeien in je handdoeken en houdt je alles schoon. Niet alleen is het wassen van je badlakens en beddengoed belangrijk, ook je kussens regelmatig wassen is goed om te doen. Je moet niet vergeten dat je hier iedere nacht op ligt te slapen en ook hier komen huidcellen op te liggen. Het is slim om twee of drie keer per jaar je kussen te wassen met een beetje wasmiddel op een lauwwarme stand. Je zou ook tennisballen kunnen gebruiken om het wassen ervan te bevorderen, omdat het best lastig kan zijn om het te wassen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden