Het Westen

Het inrichten van een moderne tuin

Geplaatst op

Een moderne tuin is een oase van rust en stijl, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Met strakke lijnen, minimalistische elementen en slim gebruik van ruimte creëer je een eigentijdse buitenruimte die perfect past bij een modern huis. Ontdek hoe je dat kunt doen. 

Strakke lijnen en minimalistisch design

Een modern ontwerp wordt gekenmerkt door strakke lijnen en minimalistische elementen. Kies voor rechthoekige of vierkante vormen in je bestrating, plantenbakken en tuinmeubilair. Vermijd overbodige decoraties en creëer een eenvoudige, gestroomlijnde look. Denk aan een minimalistische fontein, een strakke vijver of een geometrisch vormgegeven terras.

Beperk het kleurenpalet

Bij het inrichten van een moderne tuin is het belangrijk om het kleurenpalet te beperken. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart en beige als basis. Voeg accentkleuren toe, zoals helder blauw of groen, om wat leven en contrast toe te voegen. Een eenvoudig en samenhangend kleurenschema draagt bij aan de moderne uitstraling van de tuin.

Gebruik van natuurlijke materialen

Hoewel moderne tuinen bekend staan om hun strakke uitstraling, is het gebruik van natuurlijke materialen essentieel om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Denk aan houten terrasplanken, bamboe afscheidingen, natuurstenen bestrating of grind. Deze materialen voegen textuur toe aan de tuin en zorgen voor een verbinding met de natuurlijke omgeving. Een tuinhek is een goede toevoeging aan je tuin!

Groen met strakke vormen

Planten spelen een belangrijke rol in elke tuin, dus ook in een moderne tuin. Kies voor planten met strakke, rechtopstaande vormen, zoals siergrassen, buxusstruiken of coniferen. Vermijd weelderige bloemen en kies in plaats daarvan voor eenvoudige en gestructureerde plantarrangementen. Gebruik plantenbakken van cortenstaal of beton voor een eigentijdse uitstraling.

Functioneel tuinmeubilair

Functionaliteit is een essentieel aspect van een moderne tuin. Ga voor tuinmeubilair dat niet alleen comfortabel is, maar ook praktisch en duurzaam. Heb oog voor strak vormgegeven loungebanken, minimalistische eettafels en moderne ligstoelen. Voeg eventueel wat accentkleur toe met kussens of accessoires.

 

Verlichting voor sfeer

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in een moderne tuin. Kies voor strak vormgegeven verlicht. Dat ziet er direct ook supermooi uit! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden