Het Westen

Hoe je een betrouwbare slotenmaker herkent

Geplaatst op

Het overkomt iedereen wel eens: je hebt haast en voordat je het doorhebt, sta jij buiten, maar zijn jouw sleutels nog binnen. Helaas is de deur al wel dicht en krijg je die niet zelf open. In dit soort gevallen heb je toch echt een slotenmaker nodig. Tegenwoordig zijn er helaas veel malafide slotenmakers actief die slecht werk leveren tegen hoge tarieven. Dit gebeurt via zogenaamde leadbedrijven. Zij nemen de klus aan en verkopen het door aan een slotenmaker. De bemiddelingskosten zijn dan voor jou, de klant. Daarnaast weet je ook niet of de slotenmaker die op komt dagen betrouwbaar is.

 

Kenmerken van onbetrouwbare slotenmakers

 

Gelukkig zijn er enkele dingen waar je zelf op kunt letten wanneer je zoekt naar een slotenmaker. Dit zijn enkele kenmerken van een onbetrouwbare slotenmaker:

  • Ze werken via een tussenpersoon.
  • Ze hebben een netwerk door het hele land.
  • Websites die worden gerund door leadbedrijven hebben vaak dezelfde vormgeving.
  • Je krijgt van tevoren geen duidelijke prijsindicatie.
  • De slotenmaker heeft weinig gereedschap mee en rijd in een auto zonder bedrijfslogo of met een buitenlands kenteken.

 

 

Kijk of het bedrijf voldoet aan keurmerken

 

Met behulp van bovenstaande tips kun je waarschijnlijk al wat slotenmakers afstrepen. Om zeker te weten dat je een betrouwbaar bedrijf te pakken hebt, controleer je of deze voldoet aan bepaalde keurmerken. Check het bedrijf bijvoorbeeld bij de branchevereniging Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde. 

 

Controleer ook of ze het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben gekregen. Dit staat op de website van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Deze slotenmakers laten zich jaarlijks beoordelen. Een voorbeeld van zo’n slotenmaker is Pro-slotenmaker.

 

Zoek naar betrouwbare recensies van het bedrijf

 

Niks zegt meer dan een aantal betrouwbare recensies van echte klanten. Beperk je hiermee niet tot de recensies die op de website van de slotenmaker zelf staan. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op ‘Pro-slotenmaker recensies’ krijg je een profiel van werkspot met een verzameling van reviews van echte klanten.

 

Vraag altijd naar een duidelijke prijsindicatie

 

Je wilt niet achteraf voor vervelende verassingen komen te staan. Vraag daarom naar een prijsindicatie waar alles instaat, zoals de voorrijkosten, noodtarief, materiaalkosten, avondtoeslag en btw. Natuurlijk komt het voor dat er tijdens de klus toch blijkt dat extra kosten gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld omdat iets lastiger te repareren valt dan vooraf gedacht. Laat de slotenmaker altijd eerst uitleggen wat hij gaat doen en waarom dit de prijs verandert. 

 

Vergelijk prijzen

 

Behalve het vragen van een duidelijke prijsindicatie is het ook goed om prijzen van verschillende slotenmakers te vergelijken. Als het goed is, zouden ze allemaal rond een vergelijkbaar tarief moeten zitten. Zit er één slotenmaker tussen die veel duurder is dan de rest? Dan is het goed mogelijk dat dit geen betrouwbare slotenmaker is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden