Het Westen

Hoe maak je een industrieel interieurdesign?

Geplaatst op

Het creëren van een industrieel interieurontwerp voor je ruimte kan een geweldige manier zijn om een moderne, rauwe en edgy look te krijgen. Hier zijn enkele tips en ideeën die je kunt onderzoeken bij het ontwerpen van een ruimte in industriële stijl voor een blogpost.

Blootliggende materialen

Benadruk ruwe en onafgewerkte elementen zoals bakstenen muren, betonnen vloeren of zichtbare buizen en leidingen. Deze materialen zijn belangrijke componenten van een industriële esthetiek.

Neutraal kleurenpalet

Gebruik neutrale kleuren voor een strakke en minimalistische achtergrond. Grijstinten, zwart, wit en aardetinten doen het goed in een industrieel ontwerp. Je kunt kleuren toevoegen door middel van accessoires of kunstwerken.

Metalen accenten

Verwerk metalen elementen in de ruimte, zoals staal, ijzer of koper. Zoek naar meubels in industriële stijl met metalen frames, verlichtingsarmaturen met zichtbare lampen of metalen rekken.

Teruggewonnen hout

Introduceer warmte en textuur met teruggewonnen houten meubels of accenten. Gebruik verweerd of verkleurd hout voor tafels, planken of zelfs als lambrisering op muren.

Open plattegrond

Industrieel ontwerp werkt vaak goed in open, loft-achtige ruimtes. Streef naar een ruime indeling die ruimte biedt voor stroming en de architecturale kenmerken van de ruimte tot hun recht laat komen.

Opvallende verlichting

Kies gedurfde en opvallende verlichtingsarmaturen, zoals industriële hanglampen of vintage Edison lampen. Dit kunnen blikvangers worden en een vleugje nostalgie aan de ruimte toevoegen.

Minimalistisch meubilair

Ga voor functionele en eenvoudige meubels met strakke lijnen. Ga op zoek naar meubels van metaal, leer of verweerde materialen. Meubels in industriële stijl zijn vaak een combinatie van metaal en hout.

Utilitaire accessoires

Decoreer met accessoires die het industriële thema weerspiegelen, zoals metalen muurkunst, vintage borden, zichtbare tandwielen of fabrieksklokken. Opbergoplossingen in industriële stijl zoals metalen kastjes of draadmanden kunnen ook bijdragen aan de algemene esthetiek.

Meng texturen

Experimenteer met verschillende texturen om diepte en visueel belang toe te voegen. Combineer ruwe materialen zoals beton en baksteen met zachtere elementen zoals pluche tapijten, leren bekleding of gezellig textiel.

Gebruik open kasten

In plaats van gesloten kasten kun je beter open kasten gebruiken om boeken, planten en decoratieve voorwerpen op uit te stallen. Zo kun je er gemakkelijk bij en komen de industrieel geïnspireerde voorwerpen goed tot hun recht.

Vergeet niet dat industrieel ontwerp draait om het omarmen van de ruwe en onafgewerkte look, dus wees niet bang om bepaalde elementen bloot te laten liggen of om afgedankte voorwerpen met een geschiedenis te gebruiken. Als je deze richtlijnen volgt, kun je een visueel aantrekkelijk industrieel interieurontwerp maken dat opvalt en de essentie van deze stijl weergeeft. Bonustip: met betonlook tegels heb je zo een industrieel interieur te pakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden