Het Westen

Je houten vloer onderhouden doe je zo

Geplaatst op

Heb jij een woning die is voorzien van een houten vloer? Dan is het zeker aan te raden om deze pagina door te nemen. Deze type vloer is namelijk enorm duur in aanschaf en daarom wil je er alles aan doen om deze zo lang mogelijk in goede staat te houden. Om je hierin te helpen, zullen we hieronder een aantal korte tips geven die jij in de praktijk kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je houten vloer zo lang mogelijk meegaat.

Regelmatig dweilen is aan te raden

Het is regelmatig aan te raden om je houten vloer te gaan dweilen. Als je dit namelijk doet, voorkom je dat vuil in de naden van de vloer gaan zitten. Veel mensen denken dat je een houten vloer niet nat mag maken, maar niets is minder waar. Je kunt deze namelijk nat maken in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat. Wil jij tips over hoe je het beste deze vloer kunt gaan dweilen? Raadpleeg dan online een gids zodat precies weet waar je rekening mee dient te houden.

Speciale producten voor je vloer

Een andere tip die je zeker in overweging dient te nemen, is het aanschaffen van speciale producten die je kunt gebruiken voor een houten vloer. Over het algemeen kun je deze aanmaken met water die je vervolgens op de houten vloer kunt aanbrengen. Wil jij meer informatie over dit product? Raadpleeg dan een onafhankelijke adviseur en laat je direct informeren hoe dit product het beste in zijn werking gaat. Als tip is het aan te raden om onderstaande in ieder geval te doen voordat je besluit te dweilen.

Eerst je vloer stofzuigen

Voordat je besluit om je houten vloer te gaan dweilen is het aan te raden om eerst te gaan stofzuigen. Als je namelijk gaat dweilen terwijl je vloer nog vies is, zul je merken dat je vloer niet schoon wordt en dat is natuurlijk erg zonde. Natuurlijk is het stofzuigen van de vloer niet het leukste taakje wat er is, maar het is zeker aan te raden om dit wekelijks te doen. Hierdoor voorkom je dat vuil zich gaat ophopen en kun jij altijd genieten van een schone vloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden