Het Westen

Je interieur opfleuren met een stofkap

Geplaatst op

Als je een interieur hebt dat je dierbaar is, heb je dat dan mooi gedaan. Lang niet iedereen kan dit zeggen. De meeste mensen hebben simpelweg maar wat meubels bij elkaar gepleurd en het een interieur genoemd, om het maar even bot te zeggen. Nu we het beestje bij zijn naam hebben genoemd, is het tijd om er verandering in te brengen. We willen dat je een interieur hebt waar je trots op kunt zijn. Een interieur waar je je thuis in voelt, niet een interieur dat slechts een opvulling van je huis is. Nee, jij verdient meer. Maar dat ‘meer’, hoe bereik je dat? Dat is zo makkelijk nog niet en dat weten we als geen ander. Wij willen je maar al te graag vertellen hoe je dat op één specifieke manier doet, met een stofkap. Het gebruik van een stofkap om je hele interieur op te knappen? Ja, maar dan willen we er nog wel één disclaimer bij geven; dit werkt niet als de rest van je interieur een zooitje en niet in orde is. 

Wat is een stofkap?

Allereerst willen we je natuurlijk graag even uitleggen wat een stofkap precies is. Dit is nodig om de kern, de essentie van onze boodschap te begrijpen. Een stofkap kun je eigenlijk zien als een vierkante, plexiglas behuizing. Deze behuizing wordt vaak gebruikt om dingen tentoon te stellen. Je kunt hierbij denken aan het concept van een museum. Een voorwerp van grote waarde wordt vaak genoeg tentoongesteld met een dergelijke kap eromheen. Zo wordt het beter bewaard, maar dat is niet alles. Het is niet alles, en het is ook zeker niet belangrijk. Waarom niet? Omdat je vast geen Mona Lisa in de woonkamer hebt hangen. Het gaat namelijk niet om het behoudende effect van een stofkap, maar om het trekkende effect. Door een stofkap word je oog namelijk vaak automatisch getrokken naar een onderdeel.

Gebruik

Nu je weet dat je met een stofkap de aandacht naar een voorwerp toe trekt, kun je dit gaan gebruiken voor je accessoires. Iets dat je interieur persoonlijkheid geeft, iets dat belangrijk is en door jou moet worden gezien als een middelpunt; dat plaats je onder een stofkap.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden