Het Westen

Maak van je tuin een echte topper

Geplaatst op

We nemen in deze publicatie graag met je door wat de verschillende mogelijkheden zijn met betrekking tot je tuindesign. Wat is nou tof voor je tuin in 2023 om deze helemaal op en top te maken. Lees snel verder en laat je verrassen. Ontdek meer en creëer iets moois. 

Ga zeker voor geometrische vormen 

Een van de grootste trends die we hebben gezien is het gebruik van geometrische vormen in bestrating, meubilair en lay-outs. Combineer dit met natuurlijke vormen en materialen die worden gebruikt in zowel interieur- als exterieurdesign. Dat ziet er geweldig uit. 

Onze buitenbeleving moet er een zijn die al onze zintuigen aanspreekt. Dat kan met elementaire elementen, maar ook met de meer natuurlijke vormen. Voeg een open haard toe, een vijver en/of een houtkorf. Hoor de geluiden en zie het licht. Supermooi! Je kunt heel gemakkelijk betonnen structuren maken, die natuurlijk bijzonder duurzaam zijn, door stapelblokken te gebruiken. Meer weten hierover? Kijk dan eens op onlinebetonstenen.nl. 

Ga voor duurzaam eikenhout

Eikenhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, is een warm, natuurlijk duurzaam materiaal dat kan worden gebruikt voor een enorm scala aan tuintoepassingen – terrasideeën, meubilair, pergola-ideeën, plantenbakken – terwijl het ook een link kan leggen met materialen die binnen in een huis of tuinhuis gebruikt worden. 

Een eigentijdse, klassieke tuin creëren die gebaseerd is op details en de ervaring van mensen stimuleert, dat is een ontwerp dat natuurlijke inspiratie karakter, warmte en ziel uitstraalt en waar je mee kunt scoren. 

Ga voor een connectie met de omgeving 

Ons advies bij het ontwerpen zou zijn om de materialen uit de lokale omgeving volledig te onderzoeken en te begrijpen en deze de basis kunnen zijn van je persoonlijke ontwerp. Wij hebben het gevoel dat deze beperkingen resulteren in betere, meer doordachte ontwerpen. 

Dit zorgt meestal ook voor een kleinere ecologische voetafdruk voor je projecten en zorgt ervoor dat de tuinen goed geworteld zijn in de omstandigheden van de omgeving. 

De natuur versterken

Onze tuinen zijn al lang onze toevluchtsoorden, maar zonder twijfel wordt in 2023 meer dan ooit tevoren de nadruk gelegd op de herstellende werking van de natuur en de buitenruimte. 

Dit speelt in op de trend die ‘rewilding’ wordt genoemd, waarbij land op verschillende schaal wordt teruggegeven aan natuurlijke habitats die water, voedsel en onderdak kunnen bieden aan alle grote en kleine wezens. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden