Het Westen

Wat is een spouwmuur en spouwmuurisolatie?

Geplaatst op

Een spouwmuur is beter in staat om de warmte in huis binnen te houden dan een normale muur. De spouwmuur zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vochtproblemen en zorgt ook voor mogelijkheden om beter te isoleren. Wanneer er geen isolatie in de spouw is aangebracht, zorgen de luchtstromingen ervoor dat de spouw koud blijft. Dit kan ervoor zorgen dat het binnen een stuk sneller koud wordt en dat is natuurlijk niet echt fijn. Een niet geïsoleerde spouwmuur kan soms zorgen tot 40% warmteverlies en dat moet voorkomen worden met spouwmuurisolatie. Wil jij weten wat dit precies is? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Bij het isoleren wordt er isolatiemateriaal tussen de muren geplaatst. Bij de meeste nieuwbouwwoning is dit al het geval, maar bij oudere woningen is dit vaak niet gedaan. Door deze lege ruimte te isoleren voorkom je dat er warmte verloren gaat in jouw woning. De isolatie van de spouwmuur is eigenlijk een dikke jas. Het is dus altijd belangrijk om te zorgen voor isolatiemateriaal in de spouwmuur. Er zijn verschillende bedrijven die dit voor jou kunnen uitvoeren en bij deze aanbieders moet je per vierkante meter betalen. Vraag een offerte aan bij verschillende aanbieders, zodat je een duidelijk overzicht krijgt over de kosten.

Voordelen

Er zitten enorm veel voordelen verbonden aan het nemen van spouwmuurisolatie. Je zorgt ten eerste voor een aangename temperatuur in jouw woning, maar ook voor een betere isolatie. Een betere isolatie zorgt er ook voor dat je kunt besparen op jouw energierekening en anno 2022 is dat heel belangrijk. De prijzen zijn namelijk enorm omhoog geschoten en met een goede isolatie kan je dit een beetje dempen. Wil jij ook spouwmuurisolatie? Kijk dan snel op het internet naar de verschillende aanbieders die dit voor jou kunnen doen. Er zijn namelijk genoeg aanbieders, maar je moet natuurlijk een aanbieder vinden in jouw omgeving. Kijk hiervoor ook eventueel naar de reviews van de aanbieder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden