Het Westen

Wat kun je allemaal doen als het gaat om inbraakpreventie?

Geplaatst op

Er zijn momenten dat je je net even iets zekerder wilt voelen over je inbraakpreventie, zoals net voor en tijdens een vakantie, dan heb je er meer aandacht voor, maar de meeste mensen zijn er doorgaans niet veel mee bezig. Toch kun je veel winst behalen door aandacht te besteden aan dit gebied van de huisveiligheid. Lees in onze blogs een aantal tips waar je zeker mee verder kunt komen in je inbraakpreventieproces. Wil je meer specialistisch advies? Neem dan contact op met Slotenmaker Amsterdam Noord.

Beveiligingssysteem
Wanneer je het echt goed aan wilt pakken is het belangrijk om sowieso een beveiligingssysteem te installeren. Dat is erg prettig, want zo maak je het inbrekers behoorlijk moeilijk. Het schrikt nogal af, een paar van die camera’s zichtbaar en een aantal onzichtbaar. Dat is een goede zet. Geef het ook vooral aan met stickers op je ramen. Een heel grote hond erbij nemen wil ook wel werken.

Sloten
Een van de meest gemakkelijke manieren voor inbrekers om binnen te komen is het forceren van slechte sloten op deuren. We raden je dan ook zeker aan om te gaan voor de diensten van een slotenmaker. Zo kun je een inbraak grotendeels voorkomen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat ramen goed beveiligd zijn. Zo hebben de ongenode gasten ook zo geen kans.

Gedrag
Een andere factor van belang bij de inbraakpreventie is het aanpassen van het gedrag. Er moet een bepaalde bewustwording bestaan. Zo is het erg belangrijk dat inbrekers niet gelokt worden naar bijvoorbeeld een dure laptop die in het zicht op tafel ligt terwijl jij twee weken op vakantie bent. Ook is het slim om post uit de brievenbus te (laten) halen. Gordijnen en lampen, laat ze veranderen door je familie of zorg voor een app waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten. Zo valt het niet op dat er niemand in het huis aanwezig is voor langere tijd.

Je ziet dat er met een aantal relatief eenvoudige aanpassingen heel wat bereikt kan worden. Voor zo’n 250 euro heb je een degelijke alarminstallatie in je woning hangen. Ook een slotenmaker zal je niet altijd financieel uitkleden, maar we raden je wel aan om telefonisch eerst een prijs af te spreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En al met al is dit zeker een investering die zich uit gaat betalen, want je wilt immers geen slachtoffer worden van een inbraak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden