Het Westen

Wat zijn driepuntssloten?

Geplaatst op

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw slot, dan heb je een keuze uit een ruim aanbod. Er zijn veel verschillende soorten sloten en deze verschillen enorm veel van elkaar. Wanneer je sloten koopt, is het altijd van belang om te kiezen voor kwaliteit. Sloten met een SKG keurmerk, hebben over het algemeen een hogere kwaliteit. Zo zorgen deze sloten voor een betere weerstand tegen inbrekers. Driepuntssloten worden ook steeds populairder om te gebruiken en dat is niet zonder reden.

 

Driepuntssloten zijn type sloten die de veiligheid van een deur aanzienlijk kunnen verhogen. In tegenstelling tot traditionele sloten die alleen vergrendelen aan de zijkanten van een deur, vergrendelt een driepuntsloten de deur op veel meer punten. In vele gevallen is dit aan de bovenkant, maar ook in het midden en onderaan. Het is op die manier voor een inbreker veel moeilijker om het slot te forceren en op die manier in de woning te komen. Er zitten veel voordelen verbonden aan het gebruik van deze sloten. Onderstaand vertellen we alles over de voordelen!

Betere isolatie

Driepuntssloten zorgen ten eerste voor een hogere isolatiewaarde. Zo biedt het een veel betere afdichting rondom de deur, waardoor er minder sprake is van warmteverlies. Het zorgt voor een hoger wooncomfort binnen het huis en dat is natuurlijk ideaal. Daarnaast zijn deze sloten ook nog eens heel erg eenvoudig in het gebruik.  Zo zijn ze makkelijk te openen en eenvoudig om te sluiten. Dit zijn allemaal kleine voordelen, maar het grootste voordeel is dat het natuurlijk de inbraakbeveiliging op verschillende manieren kan verbeteren.  Driepuntssloten zijn wel erg lastig om te monteren en hieronder vertellen we daar wat meer over.

Slotenmaker inschakelen

Wanneer je driepuntssloten wilt kopen en laten monteren, is het altijd verstandig om even een slotenmaker in te schakelen. Een erkende slotenmaker heeft namelijk deze sloten met een SKG keurmerk, dit betekent dat ze ook echt een hoge kwaliteit hebben. Daarnaast heeft een slotenmaker veel ervaring met het vervangen van dergelijke sloten. De slotenmaker zorgt er op die manier voor dat de sloten ook echt goed hun werk kunnen doen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Je vindt op onze site veel interessante blogs waar je de nodige inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @hetwesten.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden